Ónodi Krisztián

A kijárat befelé van, fogadom!

Ennek a mondatnak hallatán, aki elgondolkodik rajta, mire is gondolhat?
Kijárat csak kifelé lehet bárhonnan, vagyis egy kivétellel… Mégpedig, ha ezt a mondatot az életünk nehézségeire, problémáinkra vetítjük rá.
Gondjainkból kijutni csak befelé megközelítve lehet igazán, ha elismerjük, hogy minden cselekedetünk, tettünk, beszédünk először az agyunkba belejutó gondolatok eredménye.
Kivétel nélkül mindenféle megnyilvánulásunkat megelőzi a gondolatunk!

Ónodi Krisztián

Kivonat a KÜRTÖS Közéleti havilap 2021. január-i számából.

Ónodi Krisztián Szent Korona másolattal és Turullal

Ónodi Krisztián, Szer-fogó

  • Mikor és hol születtél, merre telt el a gyermekkorod és az ifjúságod?

A legbátrabb városban Balassagyarmaton születtem 1972. május 30-án.
Gyermekkoromban a bunkerépítés volt a fő elfoglaltságom, majd ifjúként utazásra vágytam, ezért autószerelőnek mentem tanulni Salgótarjánba, hogy kamionsofőr lehessek. Az iskola után azonban vállalkozó lettem, mint fotós. Később áttértem a vendéglátós vonalra ahol éttermet (Sisa Pista betyár csárdát), diszkót, strandon büfét vezettem évekig. Azután családot alapítottam, és így felhagytam ezekkel a vendéglátó egységekkel. Áttértem egy csendes, de gyönyörű helyre Ipolytarnócra, ahol a vendéglátás mellett megismerkedtem a kézműves ajándéktárgyakkal is. Itt született meg két drága fiam Krisztofer és Máté.

  • Az Atilla Nagy király unokája és a Szkíta Napok főszervezője vagy. Miként jutottál el idáig?

Talán azzal kezdeném, hogy 25 éve ajándék nagykereskedelembe kezdtem és ezáltal gyakran kijártam vásárolni Erdélybe az ott készült termékekért. Ennek köszönhetően egymillió kilométernél többet utaztam Hazánkban és az elcsatolt országrészekben. Üzleteknek vittem árut és vásárokban árusítottam. Ez idő eltelte alatt, mivel nagyon sok mindent láttam és tapasztaltam, igencsak megváltoztam. Legfőképpen azért, mert találkoztam és megismertem a magyar vénát, a magyar ízeket, a becsületet, az értéket, a kultúrát, az ősöket és nem utolsósorban a magyar gondolkodásmódot. Mivel ebben megtaláltam az örömöm, ezért úgy gondoltam, hogy ezt át akarom adni embertársaimnak.

  • Amint tudom ez sikerült is, nagyon sokrétű munkát végzel. Beszélj nekünk erről egy kicsit hosszabban.

Ezért hívtam életre a Kérdőjel Hobbi Egyesületet, a Palóc Virtust, a 100 tagú Palóc ifi és gyermekdalkört, a Palóc Felnőtt dalkört. Ezért szervezem immár hetedik éve a Szkíta Napokat és a Világ Nyílzáport, ezért lettem a Palóc Világtalálkozó egyik fő szervezője, s ezért lettem a MOGY-íjászfalu vezetője és alapítottam meg Panoráma Világklub balassagyarmati társklubját. Ezért hívtam életre a Vándorló Íjászfalut, ezért szervezek Palóc és Szkíta Konferenciákat, ezért alkottam meg a Nimród tornyát, ezért dolgoztam ki az alábbi programjaimat: Kérdőjel hobbi gyűjtő, Rákóczi Apródképző, Magyar zászló program. Szkíta Iskola, Magyar Csillagok, Trianon, Összefog a Kultúra minket, Babaváró program, Tudatos születésnap, Benyovszky Móricot Tisztelők társasága, Bocsánatkérés az elszakadt országrészen élő magyaroktól. S ezért vezetem a Balassagyarmaton Klub Éden elnevezésű, a fiatalok közkedvelt szórakozóhelyét, és ezért alakítottam ki az Aranykor íjásztermet és Aranyösvény íjász utat, ezért járunk íjásztatni, bemutatózni falunapokra, rendezvényekre itthon és Felvidéken, ezén találtam ki a Magyar utakon című mesejátékom, amivel megnyertem egy rangos mesemondó versenyt, és ezért csináltam már több száz szakkört, rendezvényt, eseményt, előadást, bemutatót, kirándulást.

  • Még a felsorolás hallgatásában is elfáradtam, csak kapkodom a fejemet. Hogy van erre időd, erőd? Mi hajt, mit keresel ezekben az egyébként rendkívül fontos tevékenységben?

Mi lenne az, amit vártam ezekről a dolgoktól, eseményektől?
Hát ezt sokan értjük, aki meg nem tudja kár is neki megmondani. Ez az út egy belső felébredés esetén érthető és élvezhető értékóceántárház. Már számomra érthető miért kell ehhez belső felébredés, hogy jutottunk ide, hisz az volna a természetes, hogy ebben nevelkedjünk, és ezt igya be a szívünk, a lelkünk.
De akkor nem ez a világ volna és talán nem is azok lennénk a gazdagok, akik ma. S talán nem azok lennének a szegények sem, mint ma, talán, ha ezen nőnénk fel, lehet, hogy az a sok magyar testvérünk sem menne el, sőt lehet, hogy az a sok magyar, aki valaha elment az hazajönne.
De akkor, hogy jöhetne ide idegen, hisz megtelt lenne a Hazám … a Hazám. Amelyről tudom, hogy feltámad, és tudom, hogy miből, és azt is tudom hogyan, mert egy az Isten. Egy erdélyi testvérem mondta, hogy Őt állandóan románozzák, lenézik, és gyalázzák, mégis szereti a magyarokat! Megkérdeztem tőle : „Hogy tudod ezek után?” Azt válaszolta: „Én még nem felejtettem el, hogy kinek vagyok az unokája. Ők meg igen, ezért teszik, de szép lesz, ha erre mindenki ráébred. Biztos vagyok benne, hogy akkor én sem leszek nekik román.”

  • A te belső ébredésed milyen volt, miben változtatott meg, mennyiben lettél másképpen gondolkodó ember?

Székely testvéreimnek köszönhetően jött meg a belső ébredésem, amikor már vagy két éve jártam közéjük. Egy székely és egy itt élő magyar üzletember rajtam keresztül tudott csak üzletelni, mert nem bíztak egymásban. A magyar férfi egy nagyobb mennyiségű árut rendelt a székelytől. A székely félt, hogy ha legyártja a termékeket, és nem jön érte a magyar megrendelő, akkor a nyakán marad majd az áru, ezért kérte előre a pénzt. A magyar férfi meg félt arról, hogy nem lesz szép a termék, amit előre kifizet. Ezért hívtak maguk közé, hogy inkább rajtam keresztül üzletelnének. Akkor figyeltem fel a bizalomra és a bizalmatlanságra. Ma látom, hogy ez szülte meg a szerződést, ami nélkül el sem lehet képzelni az életet. Ebben én nem érzem jól magam és el tudok képzelni egy olyan világot, ahol nem kell szerződés és ezt az utat nem csak elképzelni tudom, hanem járni és megvalósítani is próbálom. Sokan nem hisznek benne, hogy ezt el lehet érni. Ez egy kicsit lelomboz, de az viszont hogy ennek a világnak lehetetlenségét senki sem gondolja, feltölt mindig lelkesedéssel, erővel és jó kedvvel. Szerintem én olyanban hiszek, amiért megéri dolgozni, tenni vagy részt venni és ráadásul így még az életem is mozgalmasabb, mint ha televízión szórakoznék.

Tudom, hogy igazából te egy nyughatatlan ember vagy, s biztos vagyok benne, hogy az említetteken kívül is töröd valamin a fejedet. Milyen terveid vannak, mi lapul még az ötlet-tarisznyádban?

Hú, van sok. A Szkíta Napok rendezvény szervezésén dolgozom, és egy Szkíta iskola elindításán gondolkozom. Valahogyan mindig az élet hozza nekem a lehetőségeket, a segírséget és még azt is, hogy mikor, min kell dolgozzam. Bízom benne, hogy lesz egy állandó segítő csapatom, akivel meg tudom ismertetni és országosan. meg tudom valósítani az elképzeléseimet, programjaimat. Szerencsémre nagy álmodozó vagyok és nekem a történelmi Nagy Magyarország, igaz királyával kép lebeg a szemem előtt. Álmodozásaimban ez úgy zajlik, hogy mi magyarok megszeretjük egymást, és aztán megsegítjük egymást, majd ráadásnak egymás vagyonát is megóvjuk.
LEGFŐBB ÉRTÉKÜNK a saját kultúránk, a műveltségünk lesz.
Erre fölfigyelnek majd a mai szomszédállamok lakói és ezt mondják: „Mi hozzátok akarunk tartozni!” Majd ezt mondják: „Önként visszaadjuk, amit elszereztünk tőletek, csak hadd élhessünk mi is így veletek … „

  • A cikk elején kérésednek megfelelően Szer-fogónak neveztelek. Mi a különbség a Szer-fogó és a szervező között?

A szervezők általában végzettséggel, állandó munkatársakkal és többnyire pénzzel a háttérrel rendelkeznek, és így végzik a munkájukat. Nekem egyik sem áll rendelkezésemre, ezért inkább a szervező helyen Szer-fogó vagyok, mert dolgaimat, ügyeimet mindig a pillanatnyi körülményekben rejlő lehetőségeknek és a csodálatos élet lüktető erejének köszönhetem, vagyis köszönöm. Engem ez a hála, vagyis a Szer-Etet, erősít, éltet és segít meg.

  • Végezetül, arra kérnélek, hogy mintegy üzenetként, egy hosszabb mondatban foglald, össze miként látod a magyarság jövőjét, mit üzennél azoknak, akik szeretnének, hozzád hasonlóan, megmaradni szkítának, magyarnak.

Véleményem szerint a legnagyobb veszedelem egységesen támadja meg a népeket. Véleményem szerint mi magyarok felülkerekedünk ezen, és meg fogjuk védeni gyermekeink, szüleink és magunk elméjét is ettől a bajról. Igen, elméjét mondtam, mert ez a veszedelem nem más, mint a Virtuális Drog.

Szerintem kultúránk és eleink bölcsességének hagyatékai és értékei nagyon sokunkat megment a teljes lebutulásról, a lelki sivárságtól, az életeket kitöltő nihiltől és az lstentagadástól.
Gróf Zrínyi Miklós kortársa volt Nostradamusnak és fel is kereste őt azzal a kéréssel, hogy jósoljon a magyarokról. Egyik verssorból kiderül 3000 ezüstöt fizetett neki nagyhírű és dicső vezérünk ezért.
Ebből a 99 jóslatból idéznék egyet záró gondolatként:

Jön új nemzedék, mely erős lesz,
és nem szégyelli többé, hogy magyar,
a vének nemzedéke önmagán erőt vesz,
s nem csak önmagának túr és kapar.
Erkölcsében megújul majd az ország,
és végre büszke lesz minden fia,
mert ámulatba ejti egész Európát
ezerszáz évnek elteltével Pannónia
.

Varsányi Botond

Megjelent: ZSARÁTNOK – Az ősvallás követők lapja – 2020.Január